Autosalon Brussel 2020 live: Volkswagen Golf + ID.3 (Paleis 11)

Autosalon Brussel 2020 live: Volkswagen Golf + ID.3 (Paleis 11)De nieuwe Golf en zuiver elektrische ID.3 zullen de toekomst van Volkswagen bepalen!

Op een bijzonder kleurrijke stand (mét nieuw logo) vinden we twee gamechangers van Volkswagen voor het eerst terug. De achtste generatie Golf gaat met een soortgelijke vormgeving verder op zijn succes, onderhuids werd alles een stuk slimmer/digitaler om als dusdanig nog meer rijhulp en veiligheid te kunnen voorzien. Motorisch komen er eTSI mild hybrides bij en krijgen we twee GTE’s (204 pk en 245 pk) terwijl we nog geen nieuws hebben omtrent de sportieve Golf GTI, GTI TCR of R.

Dezelfde compacte/strakke verpakking levert de gloednieuwe (en extreem belangrijke) ID.3 die de rol van de e-Golf overneemt. De EV rolt initieel in Duitsland van de band in drie vermogensuitvoeringen op basis van de batterijcapaciteit en bijhorend rijbereik: 45 kWh (150 pk – 330 km), 58 kWh (204 pk – 420 km) en 77 kWh (204 pk – 550 km).

De nieuwe Golf is de jouwe vanaf 28.100 euro, voor de ID.3 moet je ongeveer 35.000 euro overmaken!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...