Officieel: Volkswagen Golf GTD (2020)

Officieel: Volkswagen VW Golf GTD mk8 200 pk (2020)Perfect voor de sportieve veelrijder: de nieuwe Volkswagen Golf GTD met 200 pk!

Al het goede komt in drievoud. Dus lanceert Volkswagen na de nieuwe Golf GTI en Golf GTE plug-in hybride nu ook direct de gloednieuwe generatie Golf GTD. Allemaal gaan ze verder op de achtste (!) generatie Golf die vooral vanbinnen en onderhuids indruk maakt met een verregaande digitalisering (oa brede/haarscherpe digitale schermen, Car2X, touchpads, shift-by-wire, …).

De nieuwe Volkswagen Golf GTD rekent opnieuw op een 2.0-liter viercilinder turbodiesel, hetzij in de propere en vooral 200 pk / 400 Nm sterke “EA288 Evo” specificatie waarmee hij per direct de krachtigste Golf TDI ooit wordt. Een manuele versnellingsbak is hier niet te verkrijgen, iedereen is aangewezen – wat zeker geen schande is – op de zeventraps DSG automaat.

Prestatiecijfers geeft Volkswagen pas later vrij, nu moeten we het doen met het klassieke GTD recept met ondermeer 17” lichtmetalen velgen (optioneel tot 19”), rode remklauwen, verlaagde ophanging (-15 mm), sperdifferentieel tussen de vooras, unieke grille met honingraatpatroon, subtiele spoiler en een dubbele uitlaat aan de linker kant. Ten opzichte van de GTI (rood) en GTE (blauw) doet de GTD het met zilveren logo’s rondom! Binnenin krijg je ook de historische correcte GTD zetelbekleding en sportieve accenten rondom.

Een Belgische marktlancering is voor de tweede helft van 2020, prijzen volgen tegen dan.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...