Officieel: Range Rover Fifty special edition (2020)

Officieel: Range Rover Fifty special edition (2020)De Range Rover viert zijn 50ste verjaardag met een gelimiteerde Fifty special edition.

Met de onthulling van de allereerste Range Rover (en tevens de eerste luxueuze SUV) op 17 juni 1970 kunnen we vandaag een mooie verjaardag vieren. Intussen zitten we aan de vierde generatie (uit 2012 met een facelift in 2017) die zowel op gebied van connectiviteit, rijhulp, adequate motorisaties, veiligheid en luxe immense stappen heeft gezet. Al ligt de focus overduidelijk nog steeds op comfort en terreinwaardigheid.

Ter ere van deze “halve eeuw Range Rover” lanceren de Britten een speciale reeks ‘Range Rover Fifty’ die verder gaat op het reeds royale Autobiography uitrustingsniveau. Wereldwijd zullen er “maar” 1.970 exemplaren verkocht worden, allemaal voorzien van de nodige FIFTY badges/inscripties.

De Range Rover Fifty is beschikbaar in vier frisse kleurstellingen (Carpathian Grey, Rosello Red, Aruba en Santorini Black), via het SVO team kan je nog drie Heritage kleuren (Tuscan Blue, Bahama Gold en Davos White) krijgen. Daarnaast zijn er 22” lichtmetalen velgen en specifieke Auric Atlas koetswerkaccenten.

Zowel de klassieke Range Rover als de Range Rover met verlengde wielbasis kan je als Fifty bestellen, op motorisch vlak is er keuze tussen een 3.0-liter V6 diesel (275 pk), 4.4-liter V8 diesel (339 pk), 3.0-liter zes-in-lijn benzine (400 pk) en de 5.0-liter V8 benzine (525 pk of 565 pk). Speciaal voor de milieubewuste leaserijders is er een P400e plug-in hybride!

Happy birthday Range Rover!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...