Officieel: Audi A3 Berline (2020)

Officieel: Audi A3 Berline (2020)Iets ruimer, eleganter en efficiënter dan de klassieke A3 Sportback is de nieuwe Audi A3 Berline!

Audi blies de A3 familie eerder dit jaar nieuw leven in, nu is de tweede koetswerkvorm aan de beurt. Dat is de A3 Berline geworden die 15 cm langer is dan de A3 Sportback, een nieuwe A3 Cabrio werd weerhouden gezien de beperkte interesse en interne concurrentie met de A5 Cabrio.

De elegante vierdeurs volgt logischerwijs de A3 hatchback inzake vormgeving, interieurdesign, connectiviteit, rijhulp, gadgets en motorengamma. Ten opzichte van de vorige A3 Berline is de nieuweling 4 centimeter langer, 2 centimeter breder en 1 centimeter hoger, afgezien van de identieke wielbasis moet dit de binnenruimte (en meer specifiek hoofd/elleboogruimte) ten goede komen. De koffer slinkt nog steeds 425 liter bagage.

Tegen de zomer zal Audi de eerste A3 Berline’s afleveren in de 1.5-liter viercilinder benzine (“35 TFSI” in Audi lingo) motorisatie met 150 pk, desgewenst met handbak of automaat. Wanneer je kiest voor de versie met zeventraps DSG automaat kan je profiteren van het 48V mild hybrid systeem dat tot 50 Nm extra “steun” kan leveren. Tevens is er een 2.0-liter TDI viercilinder met 150 pk en automaat, na enkele weken krijgen deze het gezelschap van instappers in de vorm van een 110 pk sterke 1.0-liter TFSI driecilinder en 116 pk versie van de tweeliter turbodiesel met manuele versnellingsbak. Een S3 Berline mogen we op termijn ook zeker verwachten net zoals een nieuwe generatie RS3 Berline mét het nodige vermogen!

Vanaf eind april kan je via de Audi verdeler een bestelbon opmaken, reken daarvoor op minstens 29.600 euro (35 TFSI 150 pk). Een beetje wachten kan de prijs doen dalen tot 27.200 euro (30 TFSI 110 pk). De Mercedes CLA en BMW 2 Reeks Gran Coupé zijn de aangewezen concurrenten.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...