Preview: Audi RS3 Sportback (2021)

Preview: Audi RS3 Sportback (2021)Kroont de nieuwe Audi RS3 Sportback zich (met 444 pk?) opnieuw tot Keizer van het segment?

Audi heeft nog maar pas het doek van de gloednieuwe A3 Sportback gehaald, in de komende maanden zullen daar nog enkele motorisaties bijkomen en misschien ook al de A3 Berline koetswerkvorm. Erna kijken we uit naar een sportievere S3 Sportback (met 306 pk?) die op zijn beurt de voorbode is voor de veelbelovende RS3 Sportback.

Het uiteindelijk productiemodel is nog niet voor direct al kunnen we wel al een honingraatgrille, bredere heupen, grote velgen en ovale uitlaatmonden verwachten zoals X-Tomi ons hier laat zien, binnenin zal Audi niet zuinig zijn inzake alcantara, chroom en koolstofvezel accenten in combinatie met contrasterende stiknaden. Aangezien de nieuwe RS Q3 voorzien is van de 2.5-liter TFSI vijfcilinder gaan we er vanuit dat de iconische krachtbron ook opnieuw in de toekomstige RS3 Sportback zal liggen in combinatie met een sportautomaat en quattro vierwielaandrijving.

Volgens de geruchtenmolen zou die 420 pk produceren of zelfs 444 pk in een RS3 Sportback Performance topversie, al lijkt het ons straf mochten ze net onder de 421 pk van de A45 S AMG blijven… De pk-wapenwedloop is terug begonnen!

Preview: Audi RS3 Sportback (2021)

De nieuwe Audi A3:

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...