Officieel: BMW 2 Reeks Gran Coupe (2019)

Officieel: BMW 2 Reeks Gran Coupe (2019)De allereerste sexy vierdeurs lifestyle BMW 2 Reeks Gran Coupé is (eindelijk) een feit.

Desondanks hun grotere modellen misschien iets meer tot de verbeelding spreken moeten de (Duitse) premium autoconstructeurs het voornamelijk van hun compacte gamma hebben. Die situatie zorgt er voor dat BMW nu een 2 Reeks Gran Coupé introduceert in navolging van de grotere 4 Reeks en 8 Reeks, München heeft daarmee – na al die jaren – ook een antwoord op het succesmodel uit Stuttgart.

De spiksplinternieuwe BMW 2 Reeks Gran Coupé bouwt verder op bouwstenen van de nieuwe 1 Reeks (lees: voorwielaandrijving) en 2 Reeks Active Tourer maar komt iets sensueler voor de dag met frameloze deuren, strakke neus, 16” lichtmetalen velgen (max 19”), standaard LED lichtblokken en aflopende daklijn. BMW gaat er prat op dat de achterste inzittenden voldoende been- en hoofdruimte hebben al is dat laatste misschien ietwat moeilijk gezien de coupé-achtige vormgeving. In de koffer is er minimaal plaats voor 430 liter en de kofferklep opent standaard volautomatisch, met de achterbank (40:20:40) plat kan het laadvolume van de 2 Reeks Gran Tourer vergroot worden.

Het interieurdesign komt in grote lijnen over van de BMW 1 Reeks met (veelal via de optielijst) allerhande moderne hulpmiddelen zoals een digitaal dashboard, hightech infotainmentsysteem en moderne connectiviteitstoepassingen. De afwerking staat naar goede BMW gewoonte uiteraard op punt, op esthetisch vlak is de keuze volledig aan jou met verschillende uitvoeringen zoals de Advantage, Luxury, Sport Line en M Sport versies.

Initieel omvat het motorengamma van de 2 Reeks Gran Coupé één diesel en twee benzineversies, na verloop van tijd mag je hier nog enkele toevoegingen verwachten in analogie met het 1 Reeks aanbod. Stijlvolle dieselrijders zijn aangewezen op de 220d Gran Coupé (2.0-liter viercilinder, 190 pk) terwijl er aan benzinezijde keuze is tussen een 218i Gran Coupé (1.5-liter driecilinder, 140 pk) en M235i Gran Coupé (2.0-liter viercilinder, 306 pk). Naast een manuele zesbak is er ook een zeventraps Steptronic automaat voorhanden of een (gelijknamige) achttraps Steptronic versie voor de sportieve varianten. Momenteel is de xDrive vierwielaandrijving enkel voorbehouden voor het M235i topmodel.

Aan gadgets op vlak van rijhulp en veiligheid uiteraard geen gebrek, denk aan adaptieve ophanging, slimme cruise control (met stop&go filemodus), Lane Change Warning system, Parking Assistant, 9.2” Head-Up Display, Intelligent Personal Assistant (via de Hey BMW commando’s) en de mogelijkheid om je smartphone (indien deze NFC technologie ondersteunt) tot sleutel te promoveren!

De BMW 2 Reeks Gran Coupé zal van de band rollen in Leipzig na de wereldpremière op de Los Angeles Auto Show, de eerste exemplaren verwachten we tegen de lente van 2020. Reken daarvoor op ongeveer 32.000 euro (218i Gran Coupé), 40.000 euro (220d Gran Coupé) en 52.500 euro (M235i Gran Coupé).

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...