Komt er een Audi Q5 Sportback?

Komt er een Audi Q5 Sportback?Na de Q3 Sportback maakt Audi nu ook werk van een Q5 Sportback!

De Q5 SUV gaat al enkele jaren mee waardoor de tijd gekomen is voor een deugddoende update (à la A4 facelift) met meer rijhulp, connectiviteit, gadgets, personalisatiemogelijkheden en digitale schermen binnenin. Nog voor de jaarwisseling zou de Duitse premiumconstructeur de vernieuwde Q5 voorstellen met daarbij een nieuwe Q5 Sportback koetswerkvorm.

De Q5 Sportback is volgens dezelfde designsaus klaargemaakt als de Q3 Sportback, reken dus op een sterk aflopende daklijn (wat de sportieve looks moet versterken) en een karaktervolle grille. Binnenin moet je wat hoofdruimte achterin inleveren en ook het maximaal laadvolume zal lager uitvallen. Maar in deze lifestyle tijden moet Audi uiteraard een gepast antwoord voorzien voor de BMW X4 en Mercedes GLC Coupé!

De nieuweling gewoon Q6 noemen was misschien een logischere zet geweest, Audi wil anderzijds de Q4 en Q6 type-aanduidingen houden voor zuiver elektrische e-tron varianten!

Impressie via kolesa.ru

Lees hier onze rijtest met de Audi Q5 2.0 TDI!
Lees hier onze rijtest met de Audi Q5 55 TFSIe plug-in hybride!

Komt er een Audi Q5 Sportback?

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...