Officieel: Renault Twingo ZE (2020)

Officieel: Renault Twingo ZE (2020)Met de Twingo ZE heeft Renault een nieuwe elektrische stadswagen!

Met de Zoe speelt Renault al enkele jaren een significatie rol binnen het zuiver elektrische segment van betaalbare (stads)wagens, nu voegen ze daar een compactere EV telg aan toe. De Twingo ZE gaat verder op de reguliere Twingo maar leent de zuiver elektrische aandrijflijn van de Smart ForFour, hetzij met een grotere batterij (en dus rijbereik)!

De Renault Twingo ZE rekent op een 82 pk / 160 Nm sterke elektromotor en een 22 kWh batterijpack, goed voor een zuiver elektrische actieradius van 180 km (WLTP). Wie kiest voor de ECO modus kan zelfs tot 215 km halen en wanneer je binnen de stadsmuren blijft moet zelfs 250 km lukken aldus de Franse autoconstructeur. De interne lader kan tot 22 kW laden wat resulteert in een volle batterij (80%) na een half uur laden met een krachtigere laadpaal!

De visuele verschillen blijven beperkt tot blauwe accenten in de grille en de nodige ZE badges rondom, de laadklep zit waar je normaliter benzine zou tanken. De speciale B rijmodi is instelbaar in drie niveau’s op vlak van regeneratieve remfunctie waardoor je niet veel meer zelf zal moeten remmen.

Prijzen zijn er momenteel nog niet, wel gaan we er vanuit dat je de batterij kan huren (zoals bij de Zoe) waarmee Renault de basisprijs laag kan houden. Exacte prijzen volgen tegen het einde van jaar wanneer we de Twingo ZE in de showrooms verwachten.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...