Preview: elektrische Renault Twingo ZE (2020)

Rijtest: Renault Twingo TCe 95 facelift (2019)De compacte Franse stadsmus gaat elektrisch!

Net zoals de Skoda Citigo en Seat Mii zal Renault de volledig elektrische kaart trekken bij de nieuwe Twingo. De Twingo ZE zal zich logischerwijs onder de zuiver elektrische Zoe positioneren en zou “competitief” geprijsd worden zonder verdere details, in de wandelgangen horen we “minder dan 20.000 euro” na aftrek van het belastingvoordeel.

De technische basis zal de Renault Twingo ZE lenen van diens bloedbroeder, de 82 pk sterke Smart ForFour Electric Drive. Die doet het met een 17,6 kWh batterij en bijhorend rijbereik van 135 km (WLTP), hopelijk kan de Fransman pronken met een grotere batterij.

Midden 2020 moet de Twingo ZE een tastbaar product zijn, een onthulling op het Autosalon van Genève in maart lijkt dan ook logisch.

Lees hier onze rijtest met de Renault Twingo 0.9 TCe facelift!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...