Hyundai verhoogt productie Kona Electric (2020)

Hyundai verhoogt productie Kona Electric (2020)Meer productie zorgt logischerwijs voor kortere levertermijnen van de 100% elektrische Hyundai Kona Electric.

Tot voor kort was de productievestiging van Ulsan (Zuid-Korea) verantwoordelijk voor de wereldwijde productie van de Hyundai Kona Electric. Maar om in de spelen op de sterke (Europese) vraag naar de zuiver elektrische crossover zal de fabriek in Tsjechië nu bijspringen wat de levertijden drastisch zou moeten inperken.

Sinds de lancering van de Hyundai Kona Electric in 2018 overtreft de vraag de verwachtingen en deze extra capaciteit moet daaraan tegemoet komen. Of ze in Tsjechië ook zullen helpen met de productie van de zuiver elektrische Ioniq Electric is niet geweten.

De Hyundai Kona Electric in in twee versies te verkrijgen waarbij het verschil hem in de batterijcapaciteit en bijhorend rijbereik/prijskaartje zit. De Kona Electric met 39,2 kWh batterij is de jouwe vanaf 38.999 euro en geraakt 290 km ver (WLTP), de 64 kWh versie kost minimaal 46.499 euro maar haalt wel een rijbereik van 450 km. De Gentse taxichauffeur Serguei bewees eerder dat méér perfect mogelijk is!

In 2020 zal Hyundai proberen om meer dan 80.000 EV’s te verkopen in Europa, daarmee zou de Koreaanse autoconstructeur hier de grootste leverancier van zero-emission auto’s worden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...