Preview: zuiver elektrische Fiat 500e (2020)

Preview: zuiver elektrische Fiat 500e (2020)De populaire Fiat 500 gaat elektrisch!

Goed nieuws voor de werkgelegenheid in het Italiaanse Mirafiori, Fiat heeft namelijk bevestigd dat de zuiver elektrische 500 daar in 2020 geproduceerd zal worden. Dat is op zich al goed voor 700 miljoen extra investeringen, in de toekomst kan dat nog kunnen oplopen wanneer er nog geëlektrificeerde compacte modellen (bijvoorbeeld Panda) bijkomen.

De 500 BEV (battery elektric vehicle) krijgt een gloednieuw platform dat speciaal voor de doorgedreven elektrificatie werd ontwikkeld. De 500e zou los van de huidige 500 (mét benzinemotoren) bestaan al krijgt deze laatste wel een serieuze make-over.

Technische details in verband met het rijbereik, batterijpack en elektromotoren zijn er momenteel niet, wel zou de richtprijs van de toekomstige elektrische Fiat 500 rond de 30.000 euro schommelen.

Preview: zuiver elektrische Fiat 500e (2020)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...