Officieel: Seat Mii Electric (2019)

Officieel: Seat Mii Electric (2019)Seat start haar elektrische offensief met de Mii Electric.

Seat wil de komende jaren sterk inzetten op alternatieve aandrijflijnen en zal haar gamma dan ook voorzien van mild hybrid, plug-in hybride en elektrische motoren. De compacte Mii Electric mag de spits afbijten, nog voor de langverwachte el-Born die vanaf nul ontwikkeld werd met een elektrische aandrijflijn in het achterhoofd.

De Mii Electric rekent op een 83 pk / 210 Nm sterke elektromotor en 36,8 kWh lithium-ion accupakket, daarmee kan je maximaal 130 km/u rijden en dit tot 260 km (WLTP) ver. Bij een reguliere laadpaal duurt het ongeveer 4 uur om het accupakket tot 80 procent op te laden, als je een snellader (40 kW of meer) kan vinden is dat slechts 1 uur. Laden is ook mogelijk via een 230V aansluiting.

De Mii Electric komt enkel als praktische vijfdeurs, het regulier Mii gamma met benzinemotoren wordt geschrapt. De Electric doet het met een licht gewijzigde uitstraling (bumper, EV badges, laadklep, ..), binnenin krijg je een herwerkt dashboard, sfeerverlichting, sportieve – en optioneel verwarmde! – stoelen en diverse lederen accenten. De Mii Electric krijgt als eerste ook het Seat CONNECT system mee waarmee je vanop afstand toegang krijgt tot diverse autofuncties (airco, verlichting, deuren sluiten, …) via je smartphone.

Vanaf september kan je een Mii Electric bestelbon gaan tekenen bij je favoriete Seat verdeler, de eerste exemplaren worden begin 2020 verwacht.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...