Officieel: Audi AI:ME Concept (2019)

Officieel: Audi AI:ME Concept (2019)Met de futuristische AI:ME geeft Audi haar visie omtrent een autonoom rijdende elektrische stadswagen.

Terwijl met de e-tron en aankomende e-tron Sportback het elektrische verhaal bij Audi nu écht op gang getrokken is kijken de ingenieurs/designers maar al te graag (ver) vooruit. Zo krijgen we na de Aicon limousine en PB18 e-tron sportwagen nu een compact AI:ME studiemodel.

AI verwijst naar Artifical Intelligence dankzij de aanwezigheid van spitstechnologie wat het mogelijk moet maken om zo goed als autonoom (level 4) te rijden binnen een specifiek gebied/terrein, daarbuiten moet de bestuurder het stuurwiel toch zelf in handen nemen. ME slaat dan weer op de slimme diensten/toepassingen en een rustgevende omgeving om zo een optimale rijbelevenis te kunnen creëren aan boord. AI:ME, zo simpel kan het zijn.

Het interieur van de AI:ME is ontworpen als een woonruimte met soortgelijke materialen die je daar in de meeste gevallen zou tegenkomen zoals hout en tapijt. Voor een extra portie zuurstof zijn er zelfs planten aanwezig!

Momenteel zijn er geen échte/duidelijke productieplannen (in tegenstelling tot de Q4 e-tron concept bijvoorbeeld) maar de Audi AI:ME is voorzien van een 170 pk sterke elektromotor achteraan. In combinatie met een 65 kWh batterij moet er een werkbaar rijbereik mogelijk zijn, specifieke details ontbreken momenteel. De AI:ME biedt ruimte voor 2 tot 4 personen, inclusief de nodige bagage.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...