Officieel: Audi PB18 e-tron Concept (2018)

Officieel: Audi PB18 e-tron Concept (2018)Wat brengt deze high-performance sportwagen met elektrische aandrijving?

In het altijd zonnige California presenteerde Audi de PB18 e-tron Concept (PB = Pebble Beach), een radicale visie van een high-performance sportwagen van de toekomst aldus de Duitsers. Die schuwen de grote woorden niet in de officiële communicatie, wat zeker niet gelogen is dat de PB18 e-tron Concept wat weg heeft van de succesvolle R18 e-tron LMP1-raceauto!

Dit futuristisch studiemodel is 4,53 meter lang, 2 meter breed, (slechts) 1,15 meter hoog en weegt 1.550 kg, gezien de vele batterijen geen slechte prestatie. Naast blits (22” velgen en laserlichten!) is de PB18 e-tron Concept ook praktisch ingesteld met een bagagevolume van 470 liter.

De PB18 e-tron Concept maakt gebruik van drie krachtige elektromotoren, één aan de voorzijde en twee aan de achterzijde (= vierwielaandrijving). Gecombineerd geeft dat een totaal vermogen van 500 kW (680 pk) en 830 Nm wat in overboost kan oplopen tot 570 kW (775 pk). Goed voor een indrukwekkende 0-100 sprint van 2 seconden! Met de 95 kWh vloeistofgekoelde solid-statebatterij moet je 500 km ver geraken op één lading en dankzij de 800V snellader duurt ‘tanken’ maar 15 seconden. Draadloos inductieladen is ook mogelijk.

De Audi PB18 e-tron Concept maakt indruk met zijn straffe vormgeving, hightech (race)interieur en veelbelovende specificaties, jammer genoeg blijft het vermoedelijk wel bij een studiemodel. Interessanter is of de PB18 e-tron op termijn zal resulteren in een nieuwe generatie R8 (etron?)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...