Audi wint opnieuw de 24-uren van Le Mans

24h Le Mans 2014
Na een spannende race waarbij alle topfavorieten wel eens de leiding namen, trok Audi toch weer aan het langste eind.

Audi behaalde vandaag haar 13de overwinning in een extra spannende 24-uren van Le Mans. Na enkele jaren van absolute dominantie ging het deze keer echter niet zomaar, zowel Toyota als Porsche bewezen zich als meer dan waardige tegenstanders. Voor het eerste jaar sinds de comeback van Toyota in de LMP1-klasse leek een overwinning zelfs mogelijk, maar die dromen smolten als sneeuw voor de zon toen de wagen met nr.8 betrokken raakte in een zwaar ongeval na een hevige regenval op zaterdagnamiddag.

Ook de comeback van Porsche was meer dan succesvol: zondagmorgen nam de 919 Hybrid van Timo Bernhard, Brendon Hartley en Mark Webber zelfs de leiding over, maar kort na een daarop volgende rijderswissel moest Mark Webber de wagen wegens een motorprobleem terug naar de pits rijden. De nummer 2 Audi R18 E-tron Quattro nam opnieuw over en kwam uiteindelijk na 24-uren als eerste over de finish. Ook de tweede plek werd ingevuld door een Audi, Toyota nam de derde podiumplek. In de LMP2-klasse was de overwinning voor de Jota Sport Zytek-Nissan, terwijl Ferrari de GTE Pro klasse overheerste. De eerste plek in de GTE Am klasse was uiteindelijk voor Aston Martin.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...