Officieel: Audi R8 e-tron 2.0

Officieel: Audi R8 (Plus) + R8 e-tronNaast de nieuwe Audi R8 met V10 is er ook een elektrische R8 e-tron!

Gezien ons enthousiasme rond de nieuwe sportwagen van Audi waren we het een beetje uit het oog verloren, maar er is gelijktijdig ook een nieuwe R8 e-tron gelanceerd! We moeten de Duitsers wel op hun woord geloven, want specifiek beeldmateriaal is er nog nergens terug te vinden. Op het Autosalon van Genève proberen we dat alvast recht te zetten. De eerste generatie Audi R8 e-tron geraakte nooit verder dan een “productieklaar conceptmodel”, maar de e-tron 2.0 kan je later dit jaar gewoon bij de dealer om de hoek bestellen.

De essentie bij elektrische wagens is vandaag natuurlijk nog steeds het rijbereik. Met volle batterij kan de nieuwe R8 e-tron een 450-tal kilometer afleggen, wat toch bijna een verdubbeling is in vergelijking met het conceptmodel. De lithium-ion high-voltage batterijen werden specifiek voor dit model ontworpen en liggen net achter de zetels. Via innovatieve laadtechnologie kan je “in minder dan twee uur” terug volledig opgeladen vertrekken met je elektrische bolide.

Dankzij twee elektromotoren krijg je maar liefst 462 pk en 920 Nm ter beschikking, aan het stoplicht neemt de befaamde sprint minder dan 4 seconden in beslag! Wanneer de naald 250 km/u aanwijst, is het gedaan met de acceleratiepret. Zowel voor het interieur als exterieur zou de R8 e-tron sterke gelijkenissen tonen met de reguliere R8 modellen, al krijg je er natuurlijk wel een hoop e-tron badges bij om te bewijzen dat je milieuvriendelijk bent! Een prijskaartje werd nog niet vrijgegeven.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...