Video: Carfection test de Audi R8 V10 Performance (2019)

Video: Carfection test de Audi R8 V10 Performance (2019)Het leven kan mooi zijn met zo’n R8 V10 Performance.

Omtrent de toekomst van de Audi R8 zijn er onheilspellende geruchten, anderzijds lijkt het toekomstperspectief van een atmosferische (!) 5.2-liter V10 vandaag de dag sowieso vrij donker. Zorgen voor later want Audi heeft haar sportief vlaggenschip, de R8, opgefrist zonder te raken aan de iconische vormgeving, rijdynamiek en begeerlijke soundtrack. Zeker in combinatie met Goose!

Het R8 V10 gamma bestaat nog steeds uit twee derivaten (570 pk / 550 Nm of 620 pk / 580 Nm), zowel in Coupé vorm als dakloze Spyder. De krachtigste uitvoering gaat vanaf heden door het leven als R8 V10 Performance wat voordien “slechts” R8 V10 Plus was. Designmatig werd het geheel wat aangescherpt met een agressievere grille en karaktervolle lijnen die duidelijke geïnspireerd zijn op de R8 GT3 LMS raceversie. Inzake personalisatie introduceert de geringde premiumconstructeur uit Ingolstadt de Kemora Grey en Ascari Blue koetswerkkleuren.

Naast extra gadgets en rijhulpmiddelen voorziet Audi eveneens een betere rijdynamiek met een aangepast onderstel, efficiëntere aerodynamica, elektromechanische stuurbekrachtiging, adequate remkracht én een extra Dry, Snow en Wet rijmodi.

Henry Catchpole van Carfection neemt je gratis mee in de Audi R8 V10 Performance, zelf van de sportieve Duitser genieten kan vanaf (minimaal) 200.000 euro.

Lees hier onze rijtest met de Audi R8 Spyder (2017)!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...