Officieel: Audi R8 V10 + R8 V10 Spyder facelift (2018)

Officieel: Audi R8 V10 + R8 V10 Spyder facelift (2018)De blitse Audi R8 sportwagen komt krachtiger/strakker voor de dag en geniet van meer gadgets en rijhulpmiddelen!

Omtrent de toekomst van de Audi R8 heerst er nog steeds onduidelijkheid, de kans is relatief klein dat er ooit nog een vervolgverhaal – zoals de huidige generatie – zal komen. Maar dat laat de premium constructeur uit Ingolstadt (nog) niet aan zijn hart komen en voorziet de R8 Coupé en R8 Spyder van een (beperkte) facelift.

Met een nieuwe voorbumper, agressieve grille, scherpe lijnen, blitse velgen en nieuwe koetswerkkleuren (Kemora Grey en Ascari Blue) schittert de vernieuwde R8 als nooit tevoren, hij haalt overduidelijk de mosterd bij de GT3 LMS raceversie!

Achterin ligt er nog steeds een 5.2-liter (atmosferische!) V10 (inclusief heerlijke soundtrack) die een lichte vermogenskuur meekrijgt (+30 pk / +10 Nm), goed voor een totaal van 570 pk en 550 Nm. Daarmee zit je in 3,4 seconden aan 100 km/u en ben je, zowel met de R8 V10 Coupé als R8 V10 Spyder, in staat om méér dan 320 km/u te rijden. De verbeterde remschrijven van aluminium (inclusief koolstofvezel/kunststof versterking) zorgen voor voldoende stopkracht!

Waar de krachtigere uitvoering tot voor kort als R8 V10 Plus door het leven ging is die nu omgedoopt tot Performance Quattro. Gezegend met 620 pk en 580 Nm waarmee je de 0-100 sprint in 3,1 seconden doet!

Onderhuids voorziet Audi hier en daar enkele strategische upgrades/updates, zo moet het verbeterde onderstel voor meer stabiliteit en precisie zorgen. De elektromechanische stuurbekrachtiging en Dynamic Steering zijn dan weer aangescherpt voor een betere/scherpe feedback. En om adequate prestaties te voorzien op minder ideale ondergrond is er nu ook een Dry, Wet en Snow rijparameter beschikbaar.

De vernieuwde R8 V10 (Performance Quattro) Coupé en R8 V10 (Performance Quattro) Spyder staan tegen de lente van 2019 in de nabijgelegen Audi showroom, begin volgend jaar kan je een bestelbon tekenen aan een nog ongedefinieerde prijs.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...