Officieel: Suzuki Jimny (2019)

Officieel: Suzuki Jimny (2019)Hoekig, stoer én tegelijk compact, dat is de nieuwe Suzuki Jimny nog steeds!

Neen, je kijkt hier niet naar de befaamde Geländewagen van Das Haus maar naar de nieuwe generatie Suzuki Jimny. Hij beleefde zojuist zijn debuut in Japan en daardoor komen er extra details naar buiten, vermoedelijk moeten we nog tot begin 2019 wachten alvorens de nieuwe Jimny bij ons zijn opwachting maakt. Met wereldwijd bijna drie miljoen verkochte exemplaren sowieso iets om naar uit te kijken.

De vierde generatie Suzuki Jimny blijft trouw aan zijn traditionele (hoekige) vormgeving maar krijgt een moderne saus over zich, in een kleurrijke configuratie overheerst een heerlijke retro sfeer. De nieuwe Jimny wordt leverbaar in Kinetic Yellow, Brisk Blue en Chiffon Ivory twotone kleuren. Daarnaast zijn ook reguliere lakkleuren leverbaar zoals Jungle Green, Bluish Black Pearl 3, Medium Gray, Silky Silver en Superior White. Ook binnenin zien we diverse kleurrijke accenten naast het nieuwe multimediasysteem.

Technische details voor de Europese Suzuki Jimny zijn er op dit moment nog niet, wel kiezen de Japanners opnieuw voor een ladderchassis en inschakelbare vierwielaandrijving met lage gearing. De funky SUV komt met een viercilinder benzinemotor en een handgeschakelde versnellingsbak met vijf verzetten, vermoedelijk de 1.2-liter DualJet uit de Swift en Baleno.

Meer details volgen in aanloop van de volledige lancering.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...