Officieel: Suzuki Vitara 1.5i Full Hybrid 115 pk (2021)Na de mild hybride BoosterJet motorisatie krijgt de Suzuki Vitara in primeur de gloednieuwe Full Hybrid aandrijflijn mee, goed voor 115 pk!

Een zuiver elektrische Suzuki ontbreekt momenteel maar de meeste modellen zijn wel voorzien van een geëlektrificeerde aandrijflijn. In de Ignis, Swift, Vitara en S-Cross spreken we over mild hybride ondersteuning terwijl de Swace en Across rekenen op (plug-in) hybride techniek van Toyota. Zeer binnenkort komt daar verandering in met de toevoeging van een volwaardige Full Hybrid aandrijflijn die Suzuki zelf ontwikkelde.

Nog voor het jaareinde moet de nieuwe Vitara Hybrid opduiken bij de Suzuki verdelers. Hierbij krijgt een 1.5-liter benzinemotor (102 pk) hulp van een elektromotor (33 pk), goed voor een systeemvermogen van 115 pk. Via een 6-traps automaat vloeit die kracht richting de voorwielen. Avonturiers hebben wel keuze voor een AllGrip 4×4 variant. De plaatsing van de 0,84 kWh accupack vraagt vermoedelijk wel om een opoffering inzake enkele liters bagageruimte.

De gloednieuwe 1.5i Full Hybrid aandrijflijn maakt zijn opwachting in de Vitara SUV, dit zonder noemenswaardige visuele verschillen. Medio 2022 zal deze ook beschikbaar zijn op de nieuwe S-Cross. De bestaande 1.4i BoosterJet zou eveneens beschikbaar blijven. Prijzen gaf Suzuki nog niet vrij.

Lees hier onze rijtest met de Suzuki Vitara 1.4i BoosterJet!