Video: Autocar test de Ferrari 488 Pista (2018)

Video Autocar test de Ferrari 488 Pista 2018Kan de Ferrari 488 Pista, de snellere/krachtigere versie van de reeds veelbelovende 488 GTB, zijn bestaansrecht bevestigen?

Als opvolger van de 458 Speciale kiest de 488 Pista (Italiaans voor circuit, zoals de gelijknamige Abarth 595 Pista) voor een turbogeblazen 3.9-liter V8, hier goed voor 720 pk en 770 Nm. Zowel het chassis, dempers en stuurafstelling werd wat scherper om nog beter te schitteren op het circuit. Dat zonder zijn kwaliteiten op de openbare weg in gedrang te brengen. De zevende generatie van het speelse Side Slip Angle Control systeem maakt het hier nog gemakkelijker om gracieus door de bochten te gaan .. en zo je Michelin rubber te verkwisten.

Matt Prior van Autocar trekt voor ons – en de rest van Youtubekijkend Vlaanderen – met de gloednieuwe 488 Pista op het circuit van Fiorano en de smalle wegen nabij Maranello om de nieuweling in al zijn facetten aan een grondige test te onderwerpen. Of al die genialiteit de vanafprijs van 300.000 euro waard is moet je zelf uitmaken, voor slechts 227.000 euro heb je ook zo’n 488 GTB die technisch heel wat deelt met deze Pista.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...