Officieel: Maserati Levante Trofeo (2018)

Officieel: Maserati Levante Trofeo V8 590 pk (2018)De topversie van de Maserati Levante SUV gaat door het leven als Levante Trofeo mét een 590 pk sterke V8!

Lang gingen we er vanuit – aldus de logica – dat er op een dag een Levante GTS topversie zou verschijnen, Maserati zag het anders en toverde de Trofeo benaming uit haar Italiaanse hoed. Initieel voorzien voor de Amerikaanse en Canadese markt maar vermoedelijk zal deze ook bij ons te verkrijgen zijn. Ongetwijfeld ietwat politiek incorrect maar gezien de vele GLE AMG’s, X6 M’s en Cayenne Turbo’s is er duidelijk interesse voor dergelijke power SUV’s!

De Maserati Levante Trofeo is geniet van exclusieve 22″ velgen, zwarte accenten, een scherpere grille en grotere luchtinlaten. Achteraan prijken er vier uitlaatmonden die een intense soundtrack produceren. De remklauwen zijn dan weer leverbaar in het rood, blauw, zwart, zilver of geel. Binnenin proberen de Italianen een sportieve sfeer te creëren met voldoende chroom accenten, contrasterende stiknaden en het doordacht gebruik van koolstofvezel.

Niemand minder dan Ferrari produceert de 3.9-liter V8 – uit ondermeer de Portofino – voor deze Levante topversie. Goed voor 590 pk (!!) en 570 Nm, gelukkig steevast in combinatie met een Q4 Intelligent All-Wheel Drive systeem. Daarmee zit je in 3,9 seconden aan 100 km/u en geniet je van een toesnelheid van “ruim 300 km/u”.

Een Belgische (vanaf)prijs van de potente Maserati Levante Trofeo is op dit moment nog niet beschikbaar, rekent toch gemakkelijk op een vlotte 100.000 euro gezien de 430 pk sterke Levante S alreeds start bij 94.000 euro.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...