Officieel: Maserati Levante SUV

Officieel: Maserati Levante SUVNa een vroegtijdig lek heeft Maserati de eer gewoon aan zichzelf gehouden en publiceerde wat knap beeldmateriaal en de eerste technische details van de Levante SUV!

Met enkel en alleen het bouwen van – ongelooflijk begeerlijke! – sportwagens kan je het anno 2016 niet meer zien te overleven, je moet dus een volumemodel in het gamma opnemen. Middelgrote berlines tot limousines doen het in het hogere segment steevast goed, toch lijkt de gouden cashcow van deze eeuw toch wel het SUV en crossover gamma. Maserati was hiermee al enkele jaren aan het experimenteren, zo getuige de Kubang Concept maar op het aankomende Autosalon van Genève zullen de modieuze Italianen de Levante presenteren, de allereerste SUV van de Drietand uit Modena!

Visueel sluit de Levante goed aan bij de rest van het huidige – en toekomstige – gamma van Maserati, heel wat stijlelementen van de Kubang werden ook overgenomen bij het productiemodel. Foto’s van het interieur zijn er op dit moment nog niet maar we verwachten een soortgelijke sfeer als bij de Ghibli en Quattroporte, voordeel van de terreinwegenbouw is natuurlijk een grote praktische insteek en goed zicht rondom.

Officieel wil Maserati nog geen verdere details geven omtrent het motorenaanbod behalve het feit dat er “een breed aanbod qua benzine’s en dieselmotoren aanwezig zal zijn voor de Kubang”. Vertaald naar de werkelijkheid spreken ze dus over een 3.0-liter V6 benzinemotor met 350 pk of 430 pk en een V8 topmodel met 510 pk, dieselrijders kijken dan weer uit naar de 275 pk sterke V6 die we reeds kennen van uit de Ghibli en Quattroporte. Alle motorisaties zouden gekoppeld worden aan een efficiënte achttraps ZF versnellingsbak in combinatie met intelligente vierwielaandrijving.

Meer details, mooi woorden en knap (bewegend) beeldmateriaal verwachten we de komende dagen en weken tot de onthulling in Zwitserland, de eerste exemplaren worden op dit moment al in elkaar geschroefd door toegewijde vaklui in Italië. Hierdoor kan de verkoop behoorlijk snel aanvatten, qua prijsindicatie weten we jammer genoeg nog niet hoe Maserati de Levante wil positioneren.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...