Officieel: Mercedes C-Klasse Cabrio / C-Klasse Coupe facelift (2018)

Officieel: Mercedes C-Klasse Cabrio / C-Klasse Coupe facelift (2018)Na de berline en break krijgen de Mercedes C-Klasse Cabrio en Coupé nu een opfrisbeurt, inclusief sportieve C43 AMG derivaten.

Terwijl de vernieuwde Mercedes C-Klasse Berline en C-Klasse Break stonden te schitteren op het Autosalon van Genève trekt Das Haus met de gefacelifte C-Klasse Coupé en C-Klasse Cabrio richting het Autosalon van New York. Tegen de zomer moet hij dichter bij huis te verkrijgen zijn, de prijzen zullen in de lijn liggen van het huidige aanbod.

De Mercedes C-Klasse Cabrio en technisch/visueel gerelateerde Coupé krijgen een scherpere neus met standaard LED High Performance verlichting. Wie extra investeert krijgt de krachtigere Multibeam LED exemplaren mee. De achterzijde is ook wat strakgetrokken terwijl de catalogus extra mogelijkheden omvat inzake velgen, koetswerkkleuren en (interieur)uitvoeringen. Binnenin draait het om een nieuw 225W sterk geluidssysteem, standaard Keyless Go en de grote digitale schermen voor de tellerpartij en infotainment.

Het motorengamma van de C Coupé en Cabrio omvat enkele interessante nieuwigheden. Dieselliefhebbers – een zeldzaam gegeven in deze tijd – moeten het doen met de C220d (194 pk / 400 Nm) die rekent op de nieuwe 2.0-liter turbodiesel. De C200 (4MATIC) is gloednieuw en omvat een 1.5-liter benzinemotor (184 pk / 280 Nm) die de hulp krijgt van het EQ Boost systeem (+ 14 pk / + 160 Nm) en diens 48V batterij. De C43 AMG versies zijn hier ook 390 pk / 520 Nm sterk en komen steevast met 4MATIC vierwielaandrijving.

Met de DYNAMIC BODY CONTROL ophanging en de sportieve afstelling van het stuur moet er enige portie rijdynamiek in de Mercedes C-Klasse Coupé en Cabrio zitten, wie liever zweeft kan terecht bij de Air Body Control luchtvering. Daarnaast verwelkomen we bij de tweedeurs C-Klasse diverse nieuwigheden inzake rijhulp, gadgets en veiligheidssystemen van de vernieuwde S-Klasse!

Op de officiële start van de lente kijkt Mercedes reikhalzend uit naar de vernieuwde C-Klasse Cabrio gezien er geen beeldmateriaal voorhanden is de van de C-Klasse Coupé. Met enig inbeeldingsvermogen kan je het stoffen dak hopelijk vervangen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...