Officieel: Mercedes-AMG C43 Berline / C43 Break facelift (2018)

Officieel: Mercedes-AMG C43 Berline / C43 Break facelift (2018)Niet enkel de reguliere Mercedes C-Klasse krijgt een opfrisbeurt, ook de C43 AMG derivaten zitten in het nieuw. Mét 390 pk!

Om het sportieve gamma van Mercedes te verbreden en op die manier een groter publiek te kunnen aanspreken kwam Das Haus met een C43 AMG instapversie. In navolging van de facelift voor de C-Klasse Berline en C-Klasse Break mag deze sportieveling uiteraard niet achterblijven.

Naast een soortgelijke upgrade op vlak van (LED) verlichting, infotainment en rijhulpmiddelen wordt deze snelle Duitser eveneens stilistisch bijgeschaafd. De agressieve grille, 18″ / 19″ velgen met performant rubber en opgeklopte wielkasten blijven trouw op post maar vanaf heden zijn er vier uitlaatmonden zichtbaar achteraan. Ongetwijfeld nog steeds verantwoordelijk voor een heerlijke soundtrack!

Die is afkomstig van de potente 3.0-liter V6 benzinemotor die 390 pk / 520 Nm (209 g/km CO2) produceert, steevast in combinatie met vierwielaandrijving en de 9-traps automaat. De fameuze stoplichtsprint is hiermee voorbij in 4,7 seconden (4,8 voor de C43 Break) wat slechts een fractie trager is dan de 476 pk sterke C63 AMG. De topsnelheid ligt voor de goede orde nog steeds op 250 km/u.

De vernieuwde Mercedes-AMG C43 Berline – en praktische C43 Break – kan gerust comfortabel voor de dag komen met dank aan de vele (instelbare) rijprogramma’s, toch voorzien de tovenaars ingenieurs uit Affalterbach een stevige portie rijdynamiek. Daarvoor rekenen ze op het sportonderstel, aerodynamische aanpassingen en een direct stuurgevoel.

Nieuw is de optionele AMG Track Pace die een grote hoeveelheid specifieke gegevens (snelheid, acceleratie, remkracht, …) kan vastleggen tijdens circuitgebruik en nadien gebruiken om je prestaties te analyseren (en waar nodig te verbeteren). Wie wil kan het achteraf zelfs delen op sociale media!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...