Officieel: Volkswagen Golf R Performance Pack (2017)

Officieel: Volkswagen Golf R Performance Pack (2017)Met zijn 310 pk is de Golf R reeds de daddy van het Volkswagen Golf gamma. Nu voorzien de Duitsers nog enkele performance upgrades.

Tuning is zo 2009, vandaar dat Volkswagen zelf enkele verbeteringen aanbiedt voor de vernieuwde Golf R en Golf R Variant. Het Performance Pack heeft geen invloed op de 310 pk / 400 Nm van de 2.0-liter TSI viercilinder of de 4Motion vierwielaandrijving, ongetwijfeld iets voor de meerwaardezoeker dus.

Dankzij het Performance Pack profiteert de Golf R wel van een betere aerodynamica gezien de grille met grotere luchtinlaten, een blitse spoiler en hertekende diffusor. Qua remkracht kom je sowieso niets te kort al is het hier wel iets lichter (-2 kg).

Op auditief vlak krijg je een krachtigere soundtrack dankzij een titanium Akrapovic uitlaat. Met het circuit georiënteerde 17″ rubber rondom – lees: semi slicks – moet je nog beter in staat zijn om onder druk te presteren. Met de launch control ben je hopelijk ongetwijfeld de snelste weg aan het stoplicht.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...