Officieel: Volkswagen Golf R facelift [310 pk / 400 Nm]

Officieel: Volkswagen Golf R facelift [310 pk / 400 Nm]In navolging van de andere Golf’s steekt Volkswagen de sportieve Golf R nu ook in het nieuw!

Met de recente facelift van de Volkswagen Golf en de vermogensboost voor de Seat Leon CUPRA (nu 300 pk) moest Wolfsburg hun prestigemodel, de R, ook terug wat bijschaven. Visueel krijgt deze wat strakkere bumpers, verlichtingsblokken en opgefrist interieur. Of de innovatieve nieuwigheden zoals de gesture control, digitaal dashboard en semi-autonome hulpmiddelen ook van de partij zijn is niet direct duidelijk, we gaan er vanuit dat de Golf R die met zijn positie als vlaggenschip wel kan rechtvaardigen.

Onder de motorkap ligt er hier nog steeds een 2.0-liter TSI viercilinder (de vijfcilinder werd de vorige versie geschrapt!) die nu 310 pk en 400 Nm levert, dat is een plus van 10 pk en 20 Nm. Nul naar honderd doet deze Golf R in 4,6 seconden en bij 250 km/u bereik je de gezegende topsnelheid.

Niet enkel de vijfdeurs Golf R hatchback krijgt deze opfrisbeurt, ook de praktische Golf Variant R wordt per direct onder handen genomen! Bestellen kan vanaf begin 2017, de eerste leveringen zouden tegen de lente voorzien zijn.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...