Zweedse Politie kiest voor Volvo V90

Zweedse Politie kiest voor Volvo V90Veiligheid is niet toevallig een van Volvo’s bekendste troeven!

De Zweedse Politie heeft nood aan nieuwe dienstvoertuigen en onderzocht diverse interessante modellen, geheel toevallig kwam de gloednieuwe Volvo V90 break als winnaar uit de bus. Aandachtspunten waren een remtest, een obstakeltest, een uitwijktest (met/zonder remmen) en een hogesnelheidstest! Het knappe uiterlijk en comfortabele innerlijk zullen ongetwijfeld ook wel meegespeeld hebben! Welke motorisatie er gekozen werd is niet duidelijk.

Begin 2017 zullen de eerste exemplaren afgeleverd worden in de typische politie-uitvoering, dus met lichtbak, bestickering en kleine aanpassingen binnenin voor het materiaal en telecommunicatie. De ombouw neemt ongeveer één week in beslag en is de verantwoordelijk van een speciaal team.

De Zweedse arm der wet krijgt de primeur voor de V90 in te zetten om de lokale inwoners te beschermen, daarnaast is er sterke interesse uit onderneem Italië, Noorwegen, Engeland en Nederland. Niet toevallig landen waar ze nu ook al Volvo’s gebruiken voor politietaken.

Ook in België hebben er diverse politiekorpsen Volvo’s in dienst, naast de oude modellen kan je hier en daar ook alreeds een stoere XC90 (oa Dilbeek!) of S90 tegenkomen mét blauwe zwaailichten!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...