Officieel: Volvo V90 Break (2016)

Officieel: Volvo V90 Break (2016)Na de XC90 SUV en S90 Berline was het tot vandaag wachten op de praktische Volvo V90 break.

Met de oude S80 speelde Volvo slechts een zeer beperkte rol in het luxesegment, iets waar de nieuwe Chinese eigenaar van de veilige Zweedse autoconstructeur geen genoegen mee nam. Na een knappe conceptronde kwam er vervolgens een XC90 die ondertussen al geregeld opduikt in het straatbeeld, kort geleden kwam daar een S90 berline-afgeleide bij. Maar wie Volvo zegt, zegt een praktische break dus werd er ook een V90 variant ontwikkeld en die zag vandaag het levenslicht.

Die onthulling mag je wel met een korrel zout nemen want na de schaalmodellen en spyshots waren de beelden al enkele dagen te bezichtigen op het wereldwijde web. Samen met de S90 zien we de V90 binnenkort broederlijk naast elkaar op het Autosalon van Genève! Nog dit jaar moeten we de andere Volvo ’90s tegenkomen, gezien de scherpe prijs van de berline verwachten we ook een aantrekkelijke vanafprijs voor de break.

Behalve een hoop lovende woorden omtrent de innovatieve technologie, gadgets, hulpsystemen, aangescherpte rijdynamiek en het veilige innerlijk blijft Volvo zeer beperkt met informatie omtrent de nieuwe V90, zo weten we zelfs nog niet hoeveel liter bagage er in de ruime koffer past! Wat we wel weten is dat het knappe interieur overkomt van de XC90 en S90, qua looks hoef je ook niet onder te doen voor hoger gepositioneerde klassebakken.

Qua motorisaties praat Volvo momenteel ook enkel over een T8 Plug-in Hybrid variant (400 pk – 50 g/km CO2) maar ook hier is er geen reden om te twijfelen dat ze hier een andere strategie zouden volgen dan bij de bloedbroeders die op hetzelfde “Scalable Product Architecture” (SPA) platform staan. Na verloop van tijd zal de Volvo V90 dus kunnen rekenen op een D3 (150 pk), D4 (190 pk) en D5 (235 pk) qua diesels en een T5 (254 pk) en T6 (320 pk) aan benzinezijde.

Meer informatie en beeldmateriaal (zoals de kofferruimte) brengen we jullie vanuit Zwitserland, in de herfst van 2016 zal de Volvo V90 gelanceerd worden in België.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...