Officieel: Audi A5 Cabriolet / S5 Cabriolet (2017)

Officieel: Audi A5 Cabriolet / S5 Cabriolet (2017)De zomer is nog behoorlijk veraf maar tegen dan kan je genieten van de nieuwe Audi A5 Cabriolet en sportieve S5 Cabriolet!

Na de A5 Coupé en A5 Sportback maakt Audi het trio nu compleet met de presentatie van een gloednieuwe A5 Cabriolet! Voor de sportieve meerwaardezoekers zijn er ook nog S5 uitvoeringen voorhanden en later komt er ook nog een RS5 Coupé (en opnieuw een RS5 Cabrio?), voor wie het wat minder lifestyle mag is er natuurlijk ook nog steeds die A4 Berline of A4 Avant!

Zoals het hoort is deze Audi A5 Cabriolet moderner, groter, ruimer, efficiënter én lichter waardoor het verbruik lager dan ooit zou moeten zijn. Designmatig is de progressie beperkt in vergelijking met zijn voorganger, maar het is een cabrio dus draait het voornamelijk om de dakloze koetswerkbouw en je wapperende haren in de wind! In slechts 15 seconden kan je het stoffen dak volautomatisch openen tot maximaal 50 km/u, het sluiten neemt 18 seconden in beslag! In de koffer past er 380 liter bagage (60 meer dan ervoor) en dat moet voldoende zijn voor die roadtrips richting de zon!

Onder de motorkap van de nieuwe Audi A5 Cabriolet liggen er vanaf maart 2017 twee diesels en één benzine, respectievelijk een 2.0-liter TDI (190 pk), een 3.0-liter TDI (258 pk) en een 2.0-liter TFSI (252 pk)! Het topmodel is de S5 Cabriolet en krijgt eveneens een 3.0-liter biturbo V6 mee met 354 pk en 500 Nm, goed voor een 0-100 km sprint in 5,1 seconden en een begrensde topsnelheid van 250 km!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...