Officieel: Audi A5 Sportback / S5 Sportback (2016)

Officieel: Audi A5 Sportback / S5 Sportback (2016)En daar hebben we de flamboyante – maar weinig verrassende – Audi A5 Sportback al! Naast reguliere motoren, een S5 Sportback topversie is er nu ook een g-tron (CNG) variant!

Naast de A4 Berline, A4 Avant en A5 Coupé heeft Audi een nieuwe familietelg onthuld, namelijk de A5 Sportback die een coupé-achtige lijn combineert met de praktische voordelen van een vierdeurs berline. Nog steeds een ietwat vreemde keuze maar de populariteit – en goede verkoopcijfers – tonen aan dat deze businesscase toch wel winstgevend moet zijn.

In vergelijking met de A5 Coupé is de nieuwe A5 Sportback maar liefst zes centimeter langer en dat heeft positieve gevolgen voor de been/bagageruimte. In de Sportback past er vanaf nu standaard 480 liter bagage. Designmatig kwamen de Photoshop kunstenaars akelig dicht in de buurt, iets waarmee de voorspelbaarheid van Audi wel sterk naar boven komt.. Hoe dan ook, de A5 Sportback mag nog steeds uitpakken met een knappe lijn en heel wat Duitse charme. Het interieur is traditiegetrouw piekfijn afgewerkt met de beste materialen en alle gadgets van uit de A4’s en A5’s kan je hier uiteraard verkrijgen (als je de nodige euro’s voorziet)..

De Audi A5 Sportback wordt geleverd met één TFSI benzinemotor (2.0-liter – 252 pk) en drie TDI dieselblokken (2.0-liter TDI – 190 pk tot 3.0-liter TDI – 286 pk met 400 Nm!). Een manuele zesversnellingsbak, S-Tronic zevenversnellingsbak met dubbele koppeling of achttraps TipTronic, voor iedere motorversie biedt Audi wel een passende transmissie. Standaard wordt de A5 Sportback voorzien van voorwielaandrijving, als optie is ook de quattro vierwielaandrijving verkrijgbaar voor de topversies.

Over topversies gesproken, Audi voorziet net zoals met de S5 Coupé per direct een S5 Sportback met de gekende 3.0-liter TFSI V6 (354 pk / 500 Nm) en steeds met vierwielaandrijving, een sportautomaat en gerichte dynamische aanpassingen! Het stoplichtsprintje neemt hiermee slechts 4,7 seconden in beslag..

Nieuw is ook de mogelijkheid om je A5 Sportback op aardgas (CNG) te laten rijden, nadat we dergelijke technologie ook al zagen bij de A3 Sportback en A4 Avant. De Audi A5 Sportback G-tron loopt op benzine (2.0 TFSI) én aardgas en heeft eveneens 170 pk en 270 Nm ter beschikking, met een CO2 uitstoot van 100 g/km CO2 is hij per direct zuinig te noemen zonder echt in te moeten boeten aan snelheid (0-100 in 8,5s).

Begin 2017 start de commercialisatie van de nieuwe Audi A5 Sportback, vanaf oktober kan je hem alvast bestellen! Prijzen zijn er op dit moment (nog) niet.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...