Spyshots: Audi A5 / S5 Coupe + Cabriolet + Sportback (2016)

Spyshots: Audi A5 / S5 Coupé + Cabriolet + Sportback (2016)De ontwikkeling van de nieuwe generatie A5 loopt zo goed als op zijn einde, om zeker te zijn dat alles perfect in orde is nam Audi de volledige familie – A5 Coupé, A5 Cabriolet, A5 Sportback én S5 derivaten – nog een (laatste?) keer mee naar het testcircuit.

Nu de nieuwe A4 Berline en A4 Avant beginnen op te duiken in het straatbeeld en de vele Audi verkopers zich klaarmaken om de snellere S4’s te leveren aan de (eerste) gelukkigen kijkt het ontwikkelingsteam al een grote stap verder. Voor een berline of break (“Avant” in Audi termen) moet je bij het getal vier zijn, voor een twee- of vierdeurs coupé of de cabrio uitvoering ben je aangewezen op de A5 die technisch heel veel deelt met de A4.

Designmatig mag je daarop ongetwijfeld verdergaan met de logische elementen, zijnde een stoffen dak voor de A5 Cabriolet, slechts twee deuren en een aflopende daklijn voor de A5 Coupé en hetzelfde maar met vier deuren voor de meer praktische A5 Sportback. Op vlak van motoren gaan we er vanuit dat het bestaande aanbod grotendeels wordt overgenomen van de A4 familie, in de wandelgangen wordt er wel gefluisterd dat Audi een gloednieuwe dieselmotor mét drie turbo’s zal presenteren met 350 à 400 pk! De meer sportieve S5 uitvoeringen worden intussen ook al stevig getest en zouden de 3.0-liter TFSI met 354 pk en 500 Nm ingelepeld krijgen.

Vermoedelijk is de nieuwe A5 familie dé nieuwigheid van Audi op het aankomende Autosalon van Parijs in september, de onthulling verwachten we deze zomer al.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...