Spyshots: Audi RS5 Coupe (2017)

Spyshots: Audi RS5 Coupé (2017)Terwijl wij nog wachten op de onthulling van de nieuwe generatie A5 Cabrio is Audi alreeds begonnen met de ontwikkeling van de RS5 Coupé!

Naast de A5 Coupé, A5 Sportback, A5 Cabrio en bijhorende S5 derivaten bezit deze Audi familiestroom ook nog een RS topmodel! De vorige kreeg er zelfs twee in de vorm van een RS5 Coupé en RS5 Cabrio! Nu de premium Duitsers uit Ingolstadt hun gamma grondig vernieuwd hebben is het uitkijken naar hoe Audi Sport hun ding zal doen voor de aankomende RS5..

Visueel rekenen we op het klassieke recept (stoere bumpers, ovalen uitlaten, grote velgen en agressieve honinggraatgrille) maar onder de motorkap zou er wel een nieuwkomer liggen. De atmosferische 4.2-liter V8 gaat op pensioen en wordt vervangen door een turbogeblazen V6. Grote kanshebber is de 2.9-liter zescilinder uit de nieuwe Panamera 4S maar met wat meer pk’s dan de 441 paarden die in de Porsche liggen. Daarnaast verwachten we ook een stevig dieet, toch een puntje van kritiek bij de vorige generatie Audi RS5 Coupé.

Lees hier onze rijtest + video met de Audi RS5 Cabrio!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...