Officieel: Audi RS3 Berline [400 pk / 480 Nm]

Officieel: Audi RS3 Berline [400 pk / 480 Nm]Na de RS3 Sportback komt Audi voor het eerst ook met een 400 pk sterke RS3 Berline naar buiten!

Sinds 2013 heeft Audi naast een driedeurs, Sportback vijfdeurs en dakloze Cabriolet ook een vierdeurs Berline in het gamma. Zo’n klassieke koetswerkvorm is bij ons niet gigantisch populair maar geeft autoconstructeurs wel de mogelijkheid om het hoger gepositioneerde gamma wat te vergroten. Naast een aanbod van logische motoren was er alreeds een S3 Berline voor de meerwaardezoeker, voor de sportievelingen komen de Duitsers uit Ingolstadt nu met een RS3 Berline naar buiten.

Visueel is deze RS3 Berline het logische gevolg van de kruising tussen een RS3 Sportback en de A3 Berline. Dankzij de donkere “single frame grille” mét honingraatmotief, 19″ lichtmetaal, zwarte accenten en twee ovale uitlaten achterin twijfelt niemand meer aan je sportieve aspiraties, ook binnenin heerst er een degelijke sfeer met veel leder, rode contrasterende stiknaden, alcantara, chroom en koolstofvezel. Personalisatie is hier eveneens mogelijk.

Hét geheim van de RS3 Berline zit onder de strakke motorkap verscholen, namelijk de gekende 2.5-liter TFSI vijfcilinder met maar liefst 400 pk en 480 Nm. Dat is een handvol meer dan de reguliere RS3 Sportback én ook meer dan de concurrent uit Stuttgart, het is duidelijk dat Audi hier een mooi statement wil maken. Nul-naar-honderd is voorbij in 4,1 seconden en de topsnelheid van 250 km/u kan optioneel opgetrokken worden tot 280 km/u! Een dynamische automaat en efficiënte vierwielaandrijving (quattro) is steeds standaard.

Een prijs is er op dit moment nog niet maar zal waarschijnlijk in de buurt liggen van 56.000 euro! In de lente van 2017 worden de eerste exemplaren van deze gloednieuwe Audi RS3 Berline afgeleverd.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...