Officieel: Audi RS3 Sportback 2015

Officieel: Audi RS3 Sportback 2015Daar is de Audi RS3 Sportback terug met zijn heerlijke vijfcilinder én bijhorende 367 pk!

Na de reguliere Audi A3 Sportback en diverse afgeleiden werd er reikhalzend uitgekeken naar de sportieve varianten. De S3 Sportback kwam, zag en overwon, maar er was nog marge die op een dag zou ingevuld worden door de allesverslindende RS3. In maart volgend jaar zal hij op het Autosalon van Genève te bestellen zijn, de vroege vogels kunnen tegen de zomervakantie alreeds genieten van deze high performance hatchback.

Visueel wordt de bekende leasewagen nog stevig aangedikt met spoorverbreders, een dubbele ovalen uitlaat, een stoere grille en aluminium spiegelkappen, terwijl het sportief rubber omhelsd wordt door stoere 19″ lichtmetalen velgen. Voor het interieur werd er heel wat koolstofvezel, alcantara en Nappa leder gebruikt, contrasterende stiksels maken het geheel af.

Waar het bij de Audi RS3 om draait, is natuurlijk de krachtcentrale onder de motorkap. De stevigklinkende 2.5-liter vijfcilinder blijft trouw op post en levert voortaan maar liefst 367 pk en 465 Nm koppel. Met de zeventraps sportautomaat en de quattro vierwielaandrijving kan je in 4,3 seconden het eerste honderdtal bereiken vanuit stilstand, wanneer de fijne naald 250 km/u aanwijst is het gedaan met de pret .. tenzij je bijbetaalt, want dan kan je tot 280 km/u doorzetten. Om al deze hopen kracht op een degelijke manier te kunnen beheersen, werden er high-performance remmen voorzien, maar optioneel kan je ook gaan voor carbon/keramische exemplaren. De Audi Drive Select werd verder een stuk dynamischer, net zoals de ophanging en afstelling van de gasrespons, stuurgevoeligheid en dergelijke.

Na de onthulling van de Mercedes A45 AMG had niemand durven denken dat de concurrentie met nog meer vermogen ten tonele zou komen, maar toch wist Audi het kunstje te klaren. Nu is het dus uitkijken naar BMW die in 2015 eveneens een hypersportieve 1-Reeks en 2-Reeks zal lanceren!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...