Officieel: Porsche Macan Turbo Performance Package [440 pk / 600 Nm]

Officieel: Porsche Macan Turbo Performance Package [440 pk / 600 Nm]De Porsche Macan Turbo krijgt een Performance Package met meer vermogen, straffere (gekleurde!) remmen en een verlaagd onderstel.

De Macan doet het goed voor Porsche in het bijzonder populaire segment van de luxueuze SUV’s. Zodanig goed zelfs dat ze sinds kort zelfs een instapper hebben met een viercilinder! Alles voor goede verkoopcijfers en daardoor de budgettaire ruimte voor speeltjes zoals de 911 GT3 RS en 991 GT2 (RS). De Macan krijgt nu een nieuwe topversie met maar liefst 440 pk en 600 Nm.

De Macan Turbo mét Performance Package rekent nog steeds op de 3.0-liter biturbo V6 die hier 40 pk en 50 Nm meer meekrijgt dan de reguliere Turbo’s en dat zou je moeten merken aldus Porsche. De sprint van nul-naar-honderd is voorbij in 4,4 seconden (-0,2 s) en de topsnelheid ligt op 272 km, een nieuw record voor de Macan familie!

Naast het extra vermogen krijg je gelukkig ook sterkere remmen met rode remklauwen, het Porsche Active Suspension Management systeem en het populaire Sport Chrono pack. Voor een nog dynamischere ervaring werd het onderstel ook 15 mm verlaagd.

De exacte meerprijs voor de Performance Package is momenteel nog niet gekend maar reken op ongeveer 10.000 euro. Een reguliere Porsche Macan Turbo kost je in België minstens €86.636 alvorens je door de optielijst gaat!

Lees hier onze rijtest met de Porsche Macan S!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...