Officieel: Porsche Macan instapper [252 pk / 370 Nm]

Officieel: Porsche Macan instapper [252 pk / 370 Nm]De kleinste SUV van Porsche, de Macan, is nu ook beschikbaar in België met een potente viercilinder (252 pk) vanaf €58.080.

De Porsche Macan werd zojuist ietwat meer bereikbaar voor de minder vermogenden onder ons, onder de Macan S (vanaf €63.646) en Macan S Diesel (vanaf €63.043) nestelt zich nu een reguliere Macan instapper. Visueel blijft deze Duitser een indrukwekkende verschijnING en moet hij zeker niet onderdoen voor zijn krachtige soortgenoten, dankzij de stevige (lees: eindeloze) optielijst maak je ook van deze Macan een (jouw) droomconfiguratie.

Onder de motorkap ligt er een 2.0-liter viercilinder turbobenzinemotor die zijn vermogen (252 pk en 370 Nm) richting de vier wielen stuurt via de PDK automaat met dubbele koppeling. Afhankelijk van diverse prestatiebevorderende opties doe je de 0-100 sprint in 6,7 of 6,5 seconden, de topsnelheid werd voor jouw veiligheid afgesteld op 229 km/u. In theorie heb je ongeveer voldoende aan 7,2 liter benzine per 100 km, de CO2 uitstoot ligt op 167 g/km.

Desondanks de combinatie ‘viercilinder’ en ‘Porsche’ momenteel nog wat vreemd klinkt zal het de volgende jaren meer ingeburgerd gaan geraken want ook de nieuwe generatie 718 Boxster en Cayman rekent op deze drukgevoerde viercilinder-lijnmotor. De succesvolle Porsche 919 Hybrid behaalde vorig jaar de eindoverwinning in Le Mans met een viercilinder, zeker niets om je over te schamen dus.

Lees hier onze rijtest met de Porsche Macan S!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...