Poll: BMW M2 Coupe vs Ford Focus RS

Poll: BMW M2 Coupé vs Ford Focus RSBeiden zijn behoorlijk “hot” op dit moment in de wereld van de scherpsturende bolides, ga je resoluut voor de BMW M2 Coupé of krijgt de Ford Focus RS het voordeel van de twijfel?

Het rode kamp is vandaag afwezig maar in de blauwe hoek vinden we twee kemphanen terug. De Ford Focus is al sinds jaar en dag onder ons, ook de RS topversie gooit al decennia hoge ogen als je op zoek bent naar “iets meer” in een reguliere verpakking. Na een lange periode van ontwikkeling werd de vijfcilinder opgeofferd en krijgt de Focus RS hetzelfde 2.3-liter EcoBoost motorblok uit de Ford Mustang. Daar schitterende het niet zoals we hadden gehoopt, gelukkig is de samenwerking met de Focus RS een pak geslaagder. Voor net geen €40.000 teken je een bestelbon in een Ford Store, gezien het succes zal je er wel nog een lange tijd op moeten wachten.

De BMW M2 Coupé onderging eenzelfde – lang gerekt – ontwikkelingstraject. Na de M235i zagen we dat het goed ging komen, met de gelimiteerde 1M Coupé van de vorige generatie mochten we daar eigenlijk ook niet meer aan twijfelen.. Ben je op zoek naar messcherp – en puristisch – rijplezier in een compacte verpakking dan ben je bij BMW aan het juiste adres, diegene die hem reeds mochten rijden vergelijken hem maar al te graag met de iconische M3 E36.. Vanaf 59.350 euro kan je de M2 Coupé configureren maar naar goede Duitse gewoonte reken je er toch nog wel best wat euro’s bij! Ook hier overtreft de vraag het aanbod en zal je genoegen moeten nemen met een lange leveringsperiode..

Kiezen is nog steeds verliezen, opteer je voor de babyblauwe Amerikaan met 350 pk of de donkerblauwe – 370 pk sterke – Duitser?
Autocar helpt je waar nodig met een klein vergelijk!

Ford Focus RS vs BMW M2 Coupé

View Results

Laden ... Laden ...

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...