Officieel: Audi A3 / S3 facelift (2016)

Officieel: Audi A3 / S3 facelift (2016)De grote Audi A3 en S3 familie zit sinds vandaag in het nieuw met strakgetrokken looks en interieur, efficiëntere motoren en hoogtechnologische rijhulpsystemen / gadgets!

Zowel de Audi A3, S3, A3 Sportback (vijfdeurs), S3 Sportback, A3 Berline, S3 Berline, A3 Cabriolet en S3 Cabriolet kregen de langverwachte facelift, het oudste familielid – de A3 driedeurs – zag het levenslicht in 2012 en kreeg in de voorbije jaren steeds meer familieleden. Maar na de A6 (facelift), A1 (facelift) en A4 (nieuwe generatie) is de populaire C-segmenter van Audi dus aan de beurt voor de opfrisbeurt. De verkoop start zeer binnenkort en de eerste exemplaren van deze A3 facelift moeten tegen de zomer gaan opduiken in de file het straatbeeld.

Daar kan je de nieuwkomer herkennen – als je goed kijkt – aan zijn strakgetrokken grille, scherpere neus en fijnere Xenon koplampen. Achteraan krijg je een subtiele diffusor en nieuwe (LED) lichtblokken. De uitbreiding van de personalisatiecatalogus – velgen, kleuren, opties, … – is uiteraard ook een feit, de Matrix LED verlichting van de grotere Audi’s is hier optioneel ook te verkrijgen.

Binnenin werd het bestaande geheel grotendeels overgenomen na een kleine make-over waardoor het nog wel enkele jaren zal kunnen meegaan. Het 3-spakig stuurwiel is wel nieuw en het MMI infotaimentsysteem kreeg een deugddoende update waardoor het nog beter en sneller moet werken in een ‘meer gebruiksvriendelijk’ jasje. Met de nieuwe materialen en afwerkingsvormen blijft het interieur van de Audi A3 een bijzonder aangename plaats om te vertoeven, optioneel is hier het geniale Virtual Cockpit systeem te verkrijgen waarmee je een digitaal dashboard krijgt. Ongetwijfeld niet goedkoop en wat wennen in het begin, na verloop van tijd zal je nooit nog iets anders willen. Met behulp van de file-assistent kan je tot 65 km/u semi-autonoom rijden!

Het motorenaanbod voor de Audi A3 familie omvat zes motoren (drie benzine en drie diesels) met een vermogen tussen 110 pk 190 pk, allen voldoen ze reeds aan de Euro 6-emissienorm.

  • 1.0 TFSI – driecilinder benzine – 115 pk / 200 Nm *nieuwkomer*
  • 1.4 TFSI (COD) – viercilinder benzine – 150 pk – 250 Nm
  • 2.0 TFSI – viercilinder benzine – 190 pk – 320 Nm *gloednieuw*
  • 1.6 TDI – viercilinder diesel – 110 pk
  • 2.0 TDI – viercilinder diesel – 150 pk / 340 Nm of 184 pk / 380 Nm
  • A3 Sportback g-tron – 1.4 TFSI – 110 pk – gecombineerd rijbereik van 900 km
  • A3 Sportback e-tron – 1.4 TFSI + 8.8 kWh elektromotor – 204 pk / 330 Nm – gecombineerd rijbereik van ongeveer 950 km

Standaard komt de vernieuwde A3 met voorwielaandrijving, mocht je wat meer stabiliteit willen kan je bij de krachtigere uitvoeringen ook quattro vierwielaandrijving verkrijgen. Hetzelfde voor de manuele versnellingsbak met zes verzetten, rij je liever schakellui dan is er de S-Tronic automaat met zeven versnellingen en een dubbele koppeling.

De S3’s behouden hun 2.0-liter TFSI benzinemotor die 10 pk en 20 Nm krachtiger werd tot 310 pk / 400 Nm. De elektronische stabiliteitscontrole en de meerschijvenkoppeling werd voor deze sportievelingen ook wat gefinetuned met een betere rijdynamiek en nog meer rijplezier en veiligheid tot gevolg aldus Audi.

Prijzen zijn er op dit moment nog niet maar zullen in de lijn liggen van het huidige aanbod, zijnde vanaf €23.000 voor de A3 Sportback en vanaf €40.000 voor de S3 driedeurs.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...