Officieel: McLaren 570S GT4

Officieel: McLaren 570S GT4 (2016)Naast de 650S GT3 heeft McLaren nu ook een track-only 570S GT4 uitvoering in de aanbieding beschikbaar voor raceteams, later volgt er zelfs nog een soortgelijke 570S Sprint uitvoering.

Wie veel geld heeft en zichzelf wil bewijzen op het circuit kan bij McLaren terecht voor diverse race-uitvoeringen van de 650S, zijnde een Sprint en GT3 variant. In een ver verleden had je deze ook onder de toenmalige 12C noemer. Iets lager binnen de McLaren pikorde hebben we sinds kort ook een 570S, daarvan voorziet de Britse sportwagenbouwer nu ook een gloednieuwe GT4 uitvoering.

Zowel qua design als motorisatie (3.8-liter twin turbo V8) vertrekt de McLaren GT divisie vanaf het reguliere productiemodel met prestatiegerichte aanpassingen zoals een grotere voorsplitter, bredere koetswerkbouw, hogere spoiler (meer downforce), magnesium velgen en Pirelli slicks. Dankzij het veelvoudig gebruik van koolstofvezel wordt het uiteindelijke gewicht nog wat meer gedrukt, het vermogen wordt later specifiek afgesteld op basis van het type kampioenschappen.

Vanaf ongeveer €200.000 kan dit circuitspeeltje van jou zijn maar de eerste leveringen zijn pas voorzien tegen 2017. In deze laatste fase van de 570S GT4 ontwikkeling zal de racebolide wel reeds deelnemen aan de (negendelig) British GT Championship dat ook het circuit van Spa-Francorchamps aandoet!

Naast deze 570S GT4 werkt McLaren ook aan een nieuwe 570S Sprint uitvoering, wederom zuiver gericht op competitiegebruik.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...