Officieel: Toyota GT86 facelift (2016)

Officieel: Toyota GT86 facelift (2016)De speelse Toyota GT86 krijgt na ongeveer vier jaar een deugddoende facelift!

De leukste Toyota voor in het weekend even te ontsnappen van de dagdagelijkse stress is nog steeds de GT86, een compacte sportcoupé met achterwielaandrijving. Na een reeds mooie carrière krijgt de Japanner naar aanleiding van het Autosalon van New York een beperkte facelift, de 2.0-liter benzinemotor wordt wat aangescherpt zonder dat hij effectief krachtiger voor de dag zou komen. Daarvoor rekent de Toyota GT86 op een nieuwe afstelling van de schokdempers, vering en besturing. Overzichtelijk cijfermateriaal verwachten we pas tegen het najaar wanneer de nieuwe GT86 hier beschikbaar zal zijn!

Visueel krijgt de Toyota een nieuwe grille met een (serieus) grote luchtinlaat en scherpe LED verlichting waardoor het geheel ook wat serieuzer kijkt. Achteraan werden de lijnen ook wat strakker getrokken en de personalisatiecatalogus (velgen, koetswerkkleuren, accenten, ..) is wat dikker. Binnenin zou Toyota ook heel wat vernieuwingen doorgevoerd hebben maar daarvan hebben we nog geen beeldmateriaal.

Lees hier onze rijtest + video met de huidige Toyota GT86!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...