Autosalon Brussel 2016: Toyota Line-up

Autosalon Brussel 2016: Toyota Line-up - RAV4 HybridMet de vernieuwde Verso heeft Toyota officieel een wereldpremière beet voor het Autosalon van Brussel, daarnaast kan voor het eerst kennismaken met de nieuwe RAV4 (Hybrid), Prius, Mirai en hippe(re) Yaris Two-Tone.

Op een periode van 18 jaar tijd heeft Toyota misschien wel het grootste aandeel gehad in de huidige bekendheid van hybridewagens, ervoor moest je écht lang zoeken om een dergelijke motorisatie te vinden in Europa. Wereldwijd wisten de Japanners reeds 8 miljoen hybrides te verkopen, net iets meer dan een miljoen kan je daarvan terugvinden in Europa. Als pionier / early adopter pakt Toyota dus graag uit met de diverse groene modellen terwijl er ook enkele nieuwigheden zijn die je voor het eerst gaan ontdekken in Paleis 9.

Een van die interessante nieuwigheden is de vernieuwde RAV4 die meespeelt in het segment van compacte SUV’s / crossovers, eentje dat het vandaag de dag nog steeds bijzonder goed doet. Visueel krijg je (meer speelse) grille en strakke lichtblokken terwijl het interieur ook wat frisser voor de dag komt met het nieuwe infotaimentsysteem, gadgets, veiligheids- en rijhulpmiddelen. Naast de 2.0-liter D-4D turbodiesel (143 pk / 320 Nm) en een 2.0-liter Valvematic benzinemotor (151 pk / 195 Nm) is het voornamelijk uitkijken naar de gloednieuwe RAV4 Hybrid met de 2.5-liter VTT-i benzinemotor en elektrohulpbron die goed zijn voor 197 pk en een CO2 uitstoot van 117 g/km.

Dé hybridepionier van Europa is nog steeds de Toyota Prius die nu volledig vernieuwd werd zonder aan het gekende succesrecept te raken. Visueel is alles terug up to date bij deze vierde generatie Prius, dankzij technische progressie zakt de CO2 uitstoot tot maar liefst 70 g/km bij een (theoretisch) normverbruik van 3,0 liter benzine!

De Toyota Mirai is een pak minder bekend bij het Europese publiek, waarschijnlijk dankzij zijn waterstofaandrijving. In Amerika en Azië is deze innovatieve brandstofvorm reeds goed ingeburgerd, hier moeten we nog een lange weg afleggen. Maar alle begin is moeilijk en iemand moet de eerste zijn – al gaat die eer eigenlijk naar de Hyundai ix35 Fuel Cell -, vanaf april 2016 zal de Mirai verschijnen op de Belgische markt. Hij tankt waterstof in minder dan 5 minuten, haalt hetzelfde rijbereik als een reguliere vijfdeurs en stoot geen schadelijke stoffen uit: uit de uitlaat kringelt enkel wat waterdamp.

Met de bijgespijkerde Verso ‘model 2016’ heeft Toyota Belgium de enigste wereldpremière te pakken op het Autosalon en dat gunnen we ze wel. Naast een hertekend interieur, nieuwe velgen, uitgebreide personalisatiecatalogus en het moderne Toyota Touch2 multimediasysteem (met 7″ touchscreen!) geven we maar al te graag mee dat het Safe Sense systeem vanaf heden standaard is. Dit krikt het actieve veiligheidsniveau en de ondersteuning voor de bestuurder op met een pre-collision-systeem (PCS), een rijstrookwaarschuwing (LDA) en automatische grootlichten (AHB). De Toyota Verso 2016 is te verkrijgen met een 1.6-liter D-4D dieselmotor (112 pk / 270 Nm) en twee benzinemotoren: 1.6-liter met 132 pk / 150 Nm en een 1.8-liter met 114 pk en 168 Nm.

Die allerkleinste Japanner, de AGYO, staat reeds bekend om zijn uitgebreide personalisatiemogelijkheden, nu focust Toyota zich op de grotere Yaris met een hippe duotone koetswerkkleur op het Autosalon. Sportievelingen en rallyliefhebbers kijken dan weer uit naar de Toyota GT86 CS-R3 eyecatcher waarmee onze landgenoot Patrick Snijers actief was in de Rally van Condroz. Deze GT86 is momenteel de enige achterwielaangedreven rallywagen in de R3-klasse en beschikt over een 232 pk sterke motor en een sequentiële zesbak!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...