Nieuwe Toyota Avensis komt naar Geneve

Nieuwe Toyota Avensis komt naar GenèveToyota vernieuwde de Avensis en presenteert deze op het komende Autosalon van Genève.

De Avensis is er als stijlvolle Sedan of praktische Wagon en is het topmodel van de Japanners in het Europese D-segment. Recentelijk kregen enkele noemenswaardige concurrenten als de Passat, Mondeo, Superb of i40 een beperkte facelift of stevigere makeover, dus Toyota wist wat ze moesten doen om hun wagen niet in de vergeetput te werpen.

Momenteel moeten we het doen met slechts twee foto’s, maar begin maart zal de nieuwe Avensis ons verwelkomen op het Autosalon van Genève. Het design loopt alvast terug mooi in de lijn met de recente Verso, Yaris en Prius, ze worden dan ook allemaal getekend in de Franse Design Studio ED2. Voor de ontwikkeling was de Belgische Research & Development afdeling verantwoordelijk, terwijl de wagens gebouwd zullen worden in het Verenigd Koninkrijk. Een op-en-top Europees product dus! Tegen de zomer zou je de wagen terug kunnen vinden in het dealernet.

Momenteel blijft het nog bij “Met zijn innovatieve comfort- en veiligheidsuitrusting en zijn nieuw motorengamma dat knappe prestaties en zuinigheid combineert, zal de Avensis zowel particulieren als fleetklanten aanspreken.” maar we hopen binnenkort meer informatie en cijfermateriaal te verzamelen.

Lees hier onze rijtest met de huidige Toyota Avensis Wagon 2.0D!

Nieuwe Toyota Avensis komt naar Genève

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...