Autosalon Brussel 2015: Abarth Line-up

Meet & Greet: Abarth 695 BipostoOp de stand van Abarth zal de nieuwe 695 Biposto de absolute vedette zijn!

De sportieve Schorpioenen van de grote Italiaanse familie hebben slechts een beperkt aanbod, toch nemen ze heel wat lekkers mee richting de Heizel om kooplustigen te overtuigen. Met de aanwezigheid van de brutale 695 Biposto kunnen de Belgen voor het eerst kennis maken met deze extreme Cinquecento, op alle vlakken straalt hij een stevige dosis sportiviteit uit.

Zo zijn de ramen van plexiglas met een klein schuifgedeelte, zijn er diverse componenten van koolstofvezel/titanium om gewicht te besparen en werd er een zeer bijzondere – en visueel aantrekkelijke – versnellingsbak geïnstalleerd. De ophanging en dempers werden onder handen genomen door de specialisten van Extreme Shox, de performante remmen komen van bij Brembo en de gekende Sabelt sportzetels komen met een vierpuntsgordel die zo uit de racerij geplukt werd.

Een geluidssysteem, achterbank of airco moet je hier ook niet verwachten, alles werd gestript tot onder de 1.000 kg om zo een pure racewagen te verkrijgen .. die wel degelijk op de openbare weg mag! De gekende 1.4-liter TurboJet motor werd nog wat pittiger en biedt nu 190 speelse paarden, goed voor een sprinttijd van 5,9 seconden en een top van 230 km/u! Om aanspraak te maken op dergelijke extreme prestaties ben je wel genoodzaakt om de geldbuidel stevig open te trekken. Met een basisprijs van €40.500 zit je alreeds in een ander/hoger segment, met alle leuke goodies en opties dikt het geheel nog stevig aan. Abarth zal de 695 Biposto op vraag bouwen, we hopen dat er toch enkele Belgen deze matgrijze Italiaan zullen aanschaffen en ervan gebruik maken!

Daarnaast zijn ook iets beschaafdere Abarth modellen van de partij op het komende Autosalon van Brussel al moet je dat toch met een stevige korrel zout nemen, het optionele Monza Record uitlaatsysteem heeft zo zijn kwaliteiten. Zowel de 595 Turismo als de 595 Competizione kan je verkrijgen met de manuele vijfbak of de automaat, het GroenLicht aankoopadvies richt zich nog steeds tot de handbak. Met heel wat opties, personalisatiemogelijkheden en accessoires heb een compacte stadswagen die zich behoorlijk uit de voeten kan maken met de speelse viercilinder. Binnenin verwelkomen we sinds de laatste update een digitaal dashboard, de Abarth modellen krijgen in de Sport modus een G-krachtenmeter.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...