Officieel: Hyundai i40 Facelift

Hyundai i40 Break
Ook de i40 kreeg van Hyundai een opfrissing.

De Hyundai i40 kon ons reeds meermaals overtuigen, maar binnen niet onafzienbare tijd kunnen we er nog eens van genieten. Hyundai zorgt immers voor een facelift van zowel de sedan als break, waarbij koplampen, achterlichten, een nieuwe hexagonale grille en een bumper met geïntegreerde LED mistlampen hun intrede doen. Een nieuwe set 16- tot 18-inch velgen moet personalisatiemogelijkheden bieden.

De facelift kwam ook het motorengamma ten goede, de EU6-norm verplichtte Hyundai nog een stapje verder te zetten in de vergroening. Nog steeds beschikken de diesels over 1.7-liter slagruimte en de vermogens bedragen 115 pk (280 Nm) en 141 pk. Die laatste kreeg een motorkoppel van maar liefst 340 Nm mee en kan voortaan gekoppeld worden aan een nieuwe zeventraps automaat met dubbele koppeling.

Achter het stuurwiel vind je naast flippers voor deze automaat ook een nieuw TFT display binnen het instrumentenpaneel. Verder werd de navigatietechnologie gefinetuned en moet een Advanced Traction Cornering Control (ATCC) systeem met behulp van elektrische sensoren een sperdifferentieel nabootsen om de tractie en grip te verhogen. De Belgische prijzen verwachten we begin 2015.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...