Officieel: Hyundai i30 facelift [i30 Turbo]

Officieel: Hyundai i30 facelift [i30 Turbo]Hyundai frist de i30 familie wat op en brengt ons per direct een extra sportievere Turbo uitvoering met 186 pk!

De compacte middenklasser van de Koreanen krijgt na drie jaar na lancering een beperkte update, zowel de i30 driedeurs, hatchback als Wagon (break) variant ondergaan deze facelift. Aan de buitenzijde blijven de wijzigingen vrij beperkt, wel werden er nieuwe koetswerkkleuren en een nieuwe zeshoekige grille voorzien. De aanwezige technologische gadgets (Lane Departure Warning, Smart Parking Assist, ..) werden natuurlijk ook wat verbeterd, als primeur in het segment voorzien Hyundai geventileerde stoelen in de i30! De productie blijft in Tsjechië (Nosovice) terwijl de ontwikkeling voornamelijk in het Europese testcentra plaatsvond (Rüsselheim en nabij de Nürburgring).

Het bestaande motorengamma werd wat zuiniger, efficiënter en krachtiger, ook verwelkomen we een nieuwe 1.4-liter benzinemotor (100 pk) en een automaat met dubbele koppeling. Dieselrijders krijgen de keuze tussen drie motoren: een 1.4-liter CRDi met 90 pk en een 1.6-liter CRDi met 110 of 136 pk. Inzake benzinemotoren heb je naast de nieuwe Kappa krachtbron ook nog de keuze voor een 1.6-liter met 135 pk. Dankzij verregaande BlueDrive ontwikkelingen werd de i30 zuiniger dan ooit, in het beste geval werd het verbruik teruggedrongen tot amper 3,6 l/100 km en 94 g/km!

Veel belangrijker dan deze beperkte update is de komst van de i30 Turbo! Deze snelle Hyundai krijgt de turbogeblazen 1.6-liter T-GDI – uit de Veloster Turbo – met 186 pk en 265 Nm, goed voor een nul-naar-honderd-tijd van slechts 8 tellen als je vlot overweg kan met de handgeschakelde versnellingsbak. De topsnelheid ligt op 219 km/u terwijl de CO2 uitstoot 169 g/km bedraagt. Verbruikcijfers bij hot hatches zijn meestal niet van essentieel belang, maar toch geven we graag mee dat je volgens Hyundai voldoende zou hebben met 6 liter benzine per 100 km.

Visueel krijg je zowel voor het interieur als exterieur sportieve elementen zodoende je buurman doorheeft dat je met iets unieks rijdt. Zo heb je diverse rode accenten, sportzetels, een dubbele uitlaat, speciale logo’s, een nieuw radiatorrooster en 18″ sportvelgen. De nieuwe i30 Turbo is verkrijgbaar als vijfdeurs én driedeurs hatchback, in de personalisatiecatalogus vind je hier het nieuwe Jet Black exclusief terug.

De introductie van de vernieuwde Hyundai i30 staat in het voorjaar van 2015 op de planning, prijzen zullen in de lijn van het huidige aanbod liggen!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...