Mercedes G-Klasse krijgt opvolger in 2017

Mercedes G-Klasse 2013 test 350 BluetecDe legendarische Geländewagen van Mercedes krijgt over enkele jaren een volledige make-over!

De grote G-Klasse is een tijdloze klassieker in het gamma van Mercedes, al meer dan 35 jaar rolt de wagen van de band in Oostenrijk bij Magna-Steyr! Vorig jaar stegen de verkoopcijfers naar dergelijk ongeziene hoogtes dat er zelfs een productieverhoging kwam en over enkele jaren zou er zelfs een stevige update komen. Visueel zou er weinig veranderen, al lijkt men het in Stuttgart met meer met aluminium te gaan doen om zo het gewicht met 200 kg te verminderen terwijl de wielbasis ook met 10 cm zou groeien. Ook zullen een resem nieuwe veiligheidssystemen de overstap maken van de populaire Mercedes C-Klasse naar de grote G terwijl ook het interieur nog een stukje straffer wordt qua binnenruimte en afwerkingskwaliteit.

Motorisch zal 2017 ook een serieus kantelpunt zijn voor de G-Klasse. Zo zullen we – als de geruchten kloppen – hier ook de nieuwe 3.0-liter zes-in-lijn motoren mogen verwelkom die hun opwachting maken in de nieuwe E-Klasse. Die staat op zijn beurt ingepland voor 2016. Voor de benzinevariant zou dat een vermogen van ongeveer 360 pk geven terwijl de diesel het doet met slechts 300 pk, maar wel met een groter koppel. Ook de automatische ZF versnellingsbak met 9 verzetten zou over enkele jaren richting de G-Klasse gaan. Om bureaucratische rompslomp te vermijden blijft de interne W463 productiecode behouden! Naast de facelift voor de reguliere G-Klasse’s volgt later uiteraard een soortgelijke update voor de AMG varianten. Een nieuwe versie van de bijzonder unieke G63 6×6 AMG blijft waarschijnlijk in de koelkast… (via AC)

Lees hier onze rijtest met de Mercedes G350 BlueTec!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...