Officieel: Toyota GT 86 facelift

Toyota GT86 Facelift 2015
Nog steeds geen turbo voor de Toyota GT86, wel enkele miniscule wijzigingen om de zomer in te duiken.

Toyota onthulde deze week een subtiele facelift voor de GT86. Wie eindelijk een turbo, supercharger of lichte vermogenstoename verwachtte blijft wel op zijn honger zitten: op post blijft nog steeds de 2.0-liter boxermotor met 200 pk en een schamele 205 Nm. Anderzijds bewees dit blokje al meermaals dat het voldoende pit in huis heeft om fun te maken.

Wat verandert er dan wel? De GT86 die deze zomer gelanceerd wordt krijgt enkele nieuwe exterieurkleurtjes, een meer aerodynamische antenne en opgewaardeerde koolstofvezel accenten in de cockpit. Belangrijker zijn echter de onderhuidse wijzigingen: met een verstevigde voorophanging en een andere afstelling van de achterophanging moet er minder koetswerkrol optreden en wordt het stuurgevoel nog ‘pittiger’. Kort samengevat: een beetje meer Subaru BRZ in de Toyota GT86.

Lees hier onze rijtest + video van de Toyota GT86!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...