Poll: Mercedes SL63 AMG vs Jaguar XKR-S Cabriolet

Poll: Mercedes SL63 AMG vs Jaguar XKR-S CabrioletDe zoveelste Duitsland versus Engeland op video, welke krachtige zonneklopper verkies jij?

Roadsters zijn de ideale snelwegcruisers in een zonnige omgeving, maar met een achterwielaangedreven performancevariant kan je ook best plezier beleven op een circuit. Een haarscherpe rondetijd neerzetten is minder gemakkelijk gedaan dan gezegd, zo getuige de volgende video met Jethro Bovingdon. Die laat een matgrijze Mercedes SL63 AMG het opnemen tegen de Jaguar XKR-S in een stevige rubbersessie.

De Jaguar XKR-S Cabriolet is de krachtigste Roadster in het gamma van de Britten, zo is de vijfliter V8 met 550 pk nog net dat tikketje krachtiger dan de XKR Cabriolet die het moet doen met 510 pk. Hierdoor is de Jag in staat om binnen 4,4 seconden aan 100 km/u te geraken vanuit stilstand, wanneer de wijzerplaat 300 km/u aanwijst is de pret voorbij. Met een vanafprijs van €141.300 scoort de Brit bijzonder scherp inzake value for bucks, al kan hij niet meer zo goed wegsteken dat hij al bijna een decennium meegaat. Met de agressieve looks en vrij aanwezige spoiler achteraan lijkt de XKR-S ongetwijfeld de meest rauwe van deze twee, al kan schijn wel bedreigen.

De Mercedes SL63 uit de AMG catalogus doet het op zijn beurt met een 5.5-liter V8, goed voor 537 pk en 800 Newtonmeter koppel. Standaard ligt de topsnelheid op 250 km/u wegens het Duitse Gentlemen’s Agreement, maar indien gewenst kan die nog opgetrokken worden naar 300 km/u. Met een topsnelheid van 4,5 seconden is hij slechts een fractie trager dan de aanwezige rivaal. Vanaf €160.000 kan er een SL63 op jouw oprit staan, al doet de SL65 AMG nog een tikketje beter met een basisprijs van €248.000.

Na wat speeltijd en een hot lap rond het Bedford Race Circuit komen er enkele opmerkelijke besluiten naar boven, al lijkt een zonnige bergpas of paraderen in Saint Tropez misschien net iets meer op het lijf van deze krachtige Roadsters geschreven. Maar de meest prangende vraag van vandaag blijft: verkies jij de Jaguar of toch de Mercedes?

Jaguar XKR-S Cabriolet vs Mercedes SL63 AMG Roadster

View Results

Laden ... Laden ...

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...