Autosalon Geneve 2014 Live: Mercedes

Autosalon Genève 2014 Live: MercedesMercedes presenteert in Zwitserland de nieuwe S-Klasse Coupé, de V-Klasse en nogmaals de nieuwe C-Klasse Berline.

Laatstleden namen we afscheid van de prachtige CL-Klasse, de S-Klasse Coupé neemt vanaf heden die rol voor zijn rekening. Met het prachtige concept dat we vorig jaar te zien kregen in Frankfurt waren de verwachtingen bijzonder hoog, gelukkig wisten de Duitse designers ons vertrouwen niet te beschadigen. Zoals de naam al doet vermoeden heeft deze luxueuze slee 2 deuren minder dan de S-Klasse Sedan, al komen er hier enkel en alleen potente krachtbronnen in het vooronder te liggen. Momenteel kan je enkel de S500 Coupé bestellen die het doet met een 4.7-liter grote V8, goed voor 455 pk en 700 Nm koppel en een bijzonder lange lijst aan technologische gadgets en veilligheidssystemen. Later volgt dan ongetwijfeld een 63 AMG versie terwijl de echte die hards natuurlijk de komst van de S600 Coupe en bijhorende S65 Coupe afwachten.

Das Haus heeft een succesvol verleden met busjes voor personen- of goederenvervoer maar brengt dat met de nieuwe V-Klasse op een bijzonder aantrekkelijke manier. Voor het design werd er duchtig geleend bij de C-, E- en alweer de S-Klasse, voor het interieur werden ook kosten noch moeite bespaard om een zeer strak en premium geheel te brengen. Veel is uiteraard afhankelijk van de uitrustingsgraad en motorisatie die je verkiest, al was onze interesse in een fullsize MPV nog nooit zo groot!

De nieuwe Mercedes C-Klasse wordt hier ook voorgesteld als een wereldpremière alhoewel we hem stiekem in Brussel al konden bewonderen, omtrent nieuwe motoren of de C-Klasse Break jammer genoeg geen nieuws. De AMG fanaten halen hun dagelijkse portie genot uit diverse krachtpatsers die we terugvinden op de stand van Mercedes, gaande van de gloednieuwe GLA45 AMG tot een maagdelijk witte SL63 AMG!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...